Kooste ensimmäisen vuoden opinnoista
Ensimmäisen vuoden opinnoista päällimäisenä jäivät mieleen pimiötyöskentelyt syksyllä 2016, sekä keväällä 2017.

Vasemmassa reunassa oleva fotogrammi on yksi ensimmäisistä pimiössä teettämistäni töistä. Kuvassa viisi stabilo-kuivamustekynää muodostavat sädemäisen kuvion.
Työ aloitettiin asettelemalla kynät herkästi valottuvalle valokuvapaperille, johon heijastimme muutaman sekunnin ajan valoa pimiössä. Tämän jälkeen kehitimme kuvan normaaliin tapaan.

Toinen kuvista otettiin sitten keväällä. Tehtävänämme tuolloin oli kuvata muusikkoa. Oikealla kuvassa esiintyy musiikkipuolella opiskeleva ystäväni Aino, joka soittaa viulua kauniin rantaraitin varrella puiden katveissa. Mielestäni kyseinen kuva oli hyvin onnistunut ja siinä on myös kaunis tunnelma.Lisäänpäs tämänkin tänne ettei vaan unohtuisi! Tämä tässä on solarigarfia, jonka valotin ensimmäisen oman soluopiskelijakämppäni ikkunasta. Kuvan tallennus tekniikkana kyseinen työ oli todella hidas toteuttaa.
Asensimme herkästi valottuvaa valokuvapaperia vanhaan filmikoteloon, johon oltiin puhkaistu reikä. Tämän jälkeen annoimme valon vaikuttaa pienestä raosta lähes puoli vuotta, jonka jälkeen kyseinen kuva oli muodostunut paperille. Yllätyin kuinka hyvin kuva oli onnistunut.


Muuta

Vaikka ensimmäisen vuoden opinnot sisälsivät melko paljolti pimiötyöskentelyä, teimme lisäksi paljon myös muita kuvaus, ja editointi harjoituksia. Käytössämme olivat muun muassa Adoben ohjelmat, joista tutuimmaksi tuli ainakin itselleni Photoshop. Aluksi koin kyseisen ohjelman hieman sekavaksi ja hankalaksi, mutta muutamien virheiden ja erehdyksien kautta opin käyttämään sitä melko moitteettomasti.

Alla muutamia tunneilla tehtyjä töitä:

Joulukortti vuodelta 2016
(varmaankin ensimmäinen omista Photoshop-töistäni)

Kuvaa kevyen musiikin konsertista, Kevarista vuoden 2017 alusta
(Kuvaa editoidessa harjoittelin kontrastin, kirkkauden, sekä värien perussäätöjen käyttöä)
Samalla teemalla jatkettiin myös näissä kolmessa Hotelli Punkaharjulla otetuissa tunnelmakuvissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kooste kolmannen vuoden opinnoista

Kooste toisen vuoden opinnoista